Felicitari copiilor! Locul V la "Cea mai rapida familie"

04.04.2017

Pe langa cursa de 10K, duminca a fost si o cursa a familiilor "Family Run".

 

A fost o competitie de alergare de cca. 3 km (2,88 km dupa ceasul meu) si m-am gandit sa ma inscriu cu copii (Vlad si Ilinca).

 

Era cea mai lunga distanta pe care urmau sa o alerge nu m-am/ne-am gandit nici o clipa la vreo pozitie  meritorie in clasament. Obiectivul nostru era ca ei, copii, sa faca o cursa frumoasa, care sa-i bucure, si sa-i motiveze in continuare.

 

Rezultatul ... Locul V la "Cea mai rapida familie", loc ce ne-a asigurat prezenta pe scena si incasarea unor premii.

 

Am fost foarte surprins!

 

Cum nu aveam nici o pretentie la o pozitie in clasament, la Start ne-am, pozitionat undeva in a doua jumatate a plutonului. Erau foarte multe persoane in fata noastra (mai mici, mai mari, mai tineri, mai in varsta ... ). 

 

Dupa ce s-a dat Start-ul, cred ca a durat mai bine de 2 minute ca sa ajungem la "linia de Start", timp in care am mers la pas. La un anumit moment am gasit ceva brese in grupul de alergatori si am inceput sa ne strecuram printre ei. 

 

Planul nostru a fost ca Vlad care este cel,  mai mic (8 ani) sa fie in fata si noi (Ilinca 12 ani si cu mine) sa ne tinem dupa el. Vlad trebuia sa tina ritmul!

 

Primii 1,5 km au fost o alergare impanata cu foarte multe schimbari de directie si foarte multi "Pardon! ... Pardon!" spusi. La intoarcerea din Piata Unirii, grupul de alergatori s-a mai rasfirat si am putut sa tinem pasul putin mai uniform.

 

Ma uitam la copii cum alearga, cat de hotarati erau sa isi faca "treaba" bine si imi placea foarte mult de ei! Ii tot intrebam daca sunt bine (cred ca i-am cam stresat cu insistenta mea, mai ales pe Ilinca), dar nu vroiam sa oboseasca mai mult decat era nevoie. Important era sa ne simtim bine impreuna.

 

Inainte de concurs le spuneam sa alerge cu ritmul cel mai rapid cu care sunt ei in stare, dar in asa fel, incat sa aibe resurse suficiente ca la final, pe ultima linie dreapta, sa sprinteze si sa dea tot ce pot ei mai mult. Deci, sa oboseasca pana aproape de final, dar ... nu de tot. Satisfactia uriasa urmand sa vina dupa ce, pe ultimii metrii ,au dat tot ce au putut ei mai mult!

 

Rezultatul ... fantastic!

 

Pace-ul: 5,40 min/primul km, 4,49 min/al doilea km si 4,35min/ultimii 880m

 

Foarte bine pentru o echipa din care au facut parte un baiat de 8 ani si o fata de 12 ani. 

 

Foarte bine, cu atat mai mult cu cat la premiere am vazut ca eram echipa cu cei mai tineri participanti.

 

Sunt foarte mandru de ei si de determinarea lor si sunt cel putin la fel de mandru de Oana (sotia mea) care rezista cu putere la toate cursele noastre, iar cei care o cunosc stiu ca nu ii este deloc usor.

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Articole recomandate

Preda Publishing partener Efort Club

April 10, 2017

1/5
Please reload

Articole recente
Please reload

Arhiva
Please reload

Cauta
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

0742.13.00.14  |   contact@efortclub.ro

Bucuresti, Romania

  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon